Pri nas ne boste našli stalnega jedilnega lista. Obloženo mizo nam narekujejo letni časi, sezonski pridelki ter prazniki in običaji slovenske dediščine. Iz njih črpamo navdih in jim dodajamo ščep sodobnosti.
Na mizo postrežemo jedi le iz najbolj kakovostnih sestavin, katerih pot »od njive do mize« je dolga le nekaj kmetovih korakov. Naša tržnica so narava, naše njive in vrt, gozd in domači hlev.
Gostje nas poznajo po domači pogači, kruhu, njokih, testeninah, štrukljih in pecivu, ki jih pripravljamo iz moke na naši kmetiji pridelanih žit. Kosilo lahko vedno zadiši po slovenskih tradicionalnih jedeh, kot so ocvrt piščanec, koline, telečja krača ali pečenka »iz rora«. In tu so prepoznavna Mihovčeva telečja jetrca s čemažem, šparglji ali lisičkami. Za praznike diši slovenska potica, hrustljavi flancati, krofi in druge sladice slovenske kuhinje.
Pravi izziv pa nam predstavljajo jedi naših babic, ki jih pripravljamo na izviren, kreativen način današnjega časa. Samo za okus: čemaževa ali topinamburjeva juha z ajdovo kašo in šparglji. Dimljene gosje prsi na zelenjavni posteljici kot v časih stare mame, a hkrati povsem drugačne. Prekajen svinjski vrat z bučnim oljem, hrenom ter čebuljo marmelado. Jagenjček s čemaževim štrukljem ali pa bleki iz hišne polnozrnate moke z zeljnimi krpicami in tartufi, s kranjsko ali jurčki.
Tisti, ki si boste vzeli čas in se nam prepustili, pa vas bomo popeljali tudi na kulinarično doživetje degustacijskega menija.
Chefinja Mojca
Raznolikost naravne krajine na sončni strani Alp nam omogoča bogastvo vin različnih stilov. Pri nas vam bomo ponudili več kot 100 etiket vin vseh treh slovenskih vinorodnih dežel: Primorske, Posavja in Podravja, od preprostejših do kompleksnejših velikih vin. Sodelujemo s slovenskimi vinarji, katerih vinograde, pot grozdja ter vinarjevo filozofijo pridelave vina poznamo.
In oni poznajo dušo naše gostilne in kulinarike.
Več kot desetletje naša gostilna podpira tudi dobrodelno licitacijo kleti Vina Koper, kjer vsako leto odkupimo kakšen sod vina. Naši gostje z nakupom tega Mihovčevega vina tako sodelujejo tudi pri dobrodelnosti.
Sin Martin