Rezervacija

Novica

Male skrivnosti velikih mojstrov: pustni krofi ali Mihovčevi »bobi«

1857

Male skrivnosti velikih mojstrov: pustni krofi ali Mihovčevi »bobi«

Pri Mihovčevih se pust začne že z malo pustno soboto, ko probavamo moko za pustne krofe. Pri nas ne kompliciramo.

Citat

Širši je krancelj pri bobu, bolj je punca še nedolžna.

Chefinja Mojca

Uporabljamo našo domačo moko, vse sestavine za krofe morajo biti segrete na sobno temperaturo, moko pa moramo pred uporabo presejati. Pazimo, da se sol in kvasec ne spojita. Najpomembnejše pa je, da maso za krofe dobro »sklofamo« oziroma zmiksamo, da pride v testo dovolj zraka. Olje mora biti pred pečenjem dovolj dobro segreto, kar poskusimo z namakanjem lesene kuhalnice. Ko zacvrči ob robu, je olje dovolj segreto.

In kdaj obrniti krofe, da bodo imeli lep krancelj? To si poglejte v video prispevku naše chefinje Mojce.

Če pa bi krofe želeli naročiti za domov, jih za vas tudi pripravimo sveže in še tople. Pokličite nas na 031 684 434.

»Pust širokih ust«

Pustni čas je obdobje med zimo in pomladjo in predstavlja slovo od zime ter pozdravlja pomlad. Glavno dogajanje je na pustni torek, pustovanje pa se zaključi 40 dni pred Veliko nočjo, ko se začne post. Ne samo šege in norčije ter pustne maske. Tudi na krožnikih se v tem času bohotijo težje, bolj mastne jedi. Vse kar sliši na ime »svininjina« ima prednost, ričet s svinjskimi rebrci, klobase, svinjske pečenke. A tudi sladko je na mizi, najbolj so znane jedi iz ocvrtega testa, krhi in kvašeni flancati, miške ter simbol pusta v Sloveniji – krofi ali bobi, kot jim pravimo pri Mihovčevih in še kje v Sloveniji.

Želite vedeti več o tem, kaj se je v Sloveniji ob pustu ali pa iščete recept za okusne miške ali krofe?

DELI:


NOVICE



Zaposlimo kuharja

Zaposlimo kuharja

Iščemo novo kuharsko moč v naši ekipi, ki bo imel priložnost dnevno sodelovati z eno najbolj prepoznavnih kuharic slovenske domače gastronomije Mojco Trnovec, in bo pomembno soustvarjal prihodnost gostilne Mihovec.

Več
Poletni dopust - od 19. 7. do 11. 8.

Poletni dopust - od 19. 7. do 11. 8.

Več
Izžrebali smo nagrajence naše ankete

Izžrebali smo nagrajence naše ankete

Več
Mihovci vam voščimo

Mihovci vam voščimo

Hvala, ker ste bili z nami. Se ponovno srečamo, ko bomo za vas pripravljali »domače, malo drugače«.

Več
Mojca Trnovec – malo drugače

Mojca Trnovec – malo drugače

Gostilna Mihovec je družinska gostilna, zato bomo vsake toliko časa predstavili enega od članov družine. Spodobi se, da začnemo s tistim družinskim članom, ki drži v rokah kuhovnico in podpira še tri druge stebre v gostilni – Mojco Trnovec.

Več
Male skrivnosti velikih mojstrov: pustni krofi ali Mihovčevi »bobi«

Male skrivnosti velikih mojstrov: pustni krofi ali Mihovčevi »bobi«

Pri Mihovčevih se pust začne že z malo pustno soboto, ko probavamo moko za pustne krofe. Pri nas ne kompliciramo.

Več
Mihovčevi vkorakali na svetovni splet

Mihovčevi vkorakali na svetovni splet

Potem ko smo Mihovčevi sicer že dlje časa prisotni na različnih družbenih omrežjih, kot sta Facebook in Instagram, smo sedaj zavihali rokave in se podali v svet tudi z lastno spletno stranjo.

Več

DOGODKI